På Big Hat tycker vi att varumärkesutveckling är en pågående process. Och det är inte längre huvudsakligen begränsat till modeller och grafisk design, utan ett arbete som omfattar affärsnära rådgivning, kreativ gestaltning och – inte minst – teknisk kompetens. Liksom löpande produktion, projektledning och utvärdering.

Tillsammans kan vi hantera varumärkets alla möten med kund, löpande utveckla och säkerställa både funktion och konsekvens. Allt från logodesign till kampanjarbete och uppföljning.

Just nu


Just nu arbetar vi bland annat med dessa kunder och projekt.

 • Minesto lanserar ny webb

  minesto.com

 • Ny webb för Chalmers Professional Education lanserad

  chalmersprofessional.se

 • SCR Svensk Camping är ny kund hos Big Hat

 • Ny webb med e-handel för Bed Comfort lanserad

  bedcomfort.se

 • Big Hat tecknar avtal med Göteborgs universitet

SCR


Branschorganisationen för Sveriges camping- och stugföretagare har 450 medlemsföretag i hela Sverige. Tillsammans tar de varje år emot över 1 miljon gäster.

gonecamping.se

VAD

I samarbete med Husvagnsbranschens Riksförbund producerar SCR Gone Camping: ett populärt reseprogram för bilburna semesterfirare. Efter fyra säsonger på TV8 hade man samlat på sig en mängd intressanta och inspirerande filmmaterial. ”Hur kan vi göra allt detta tillgängligt och användbart för fler människor?”

HUR

Vi satte användaren och upplevelsen i centrum. Nyckeln till framgång låg i att göra den stora mängden film tillgänglig och sökbar för användaren, utifrån hens önskemål. På tv presenteras innehållet i färdiga portioner. På gonecamping.se väljer användaren själv resmål och vilken sorts upplevelser hen är intresserad av, via sök/filtrering eller den interaktiva, detaljerade kartan. Förutom filmreportagen från tv-serien ger gonecamping.se tillgång till text- och bildinnehåll med inspiration och praktiska tips för semestern.

Chalmers Ventures


När Chalmers gör någonting så blir det ordentligt gjort. Det gäller även deras satsning på entreprenörskap.

chalmersventures.com

Vad

2015 slog Chalmers ihop sina olika bolag inom entreprenörskap till ett. Målet är att bidra till fler västsvenska startups och att de utvecklas till framgångsrika företag. Ett nytt företag behöver en identitet och där började vårt arbete, för att sedan gå vidare till att kommunicera och bygga varumärket externt.

Hur

När varumärkesarbetet var färdigt bestämde vi vad som behövde göras för att sätta Chalmers Ventures på kartan. Vi kom fram till en hemsida som vi byggde i Drupal, en film som förklarar vad bolaget gör och slutligen en brand book för att se till att alla där springer åt samma håll. När allt var på plats gick vi vidare till att bygga varumärket i digitala kanaler.

cv-site

Leaf


Ett nytt skoföretag med decennier av erfarenhet.

Vad

Grundarna till Leaf har gjort skor för andra sedan 50-talet. När de bestämde sig för att starta ett företag och göra skor under eget varumärke, så kom de till Big Hat. Vi har varit med sedan innan lanseringen för att skapa deras varumärkesplattform, logotyp, grafiska identitet och kommunikation.

Hur

Skobranschen är utmanande på grund av den hårda konkurrensen. För att bli framgångsrik i längden krävs tydliga mål och ett starkt varumärke. Vi började med att göra en ordentlig analys av marknaden och det nya företagets möjligheter och utmaningar, för att sammanfatta det i ett lättanvändbart varumärkesdokument. Därifrån var det enklare att fatta beslut om fotografering, logotyp, payoff och närvaro i sociala medier.

leaf-brand-book